A Balaton-felvidék régi ízei

A Balaton-felvidék régi ízei
Sok szertettel meghívjuk egy különleges gasztronómiai utazásra, melynek során bepillantást nyerhet a tradicionális Balaton-felvidéki konyhák ízvilágába. Augusztus 10-15-ig minden nap 12.00 órától más-más vendéglátóegység kínálja akciós ételeit. Az ételek ára egységesen 950.- forint. Emellett vendégül látjuk egy kis kóstolóra (1 dl.) a környékbeli gazdák messze földön híres boraiból. Bort nem fogyasztó vendégeinknek natúr szőlőlét (mustot) szolgálunk fel.

Hírlevél-feliratkozás

Kíváncsi, lakóhelyén milyen programokkal találkozhat? Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Milyen a legutóbbi hírlevél?

"A magyar konyha gyökereit meghatározó legfontosabb tényezők (főzés, párolás, pörkölés és ízharmónia) visszanyúlnak történelmünk legkorábbi időszakaiba, és összekötnek bennünket őseink hitvilágával és életfilozófiájával." /Cey-Bert Róbert Gyula: A magyar konyha ízei/


Augusztus 10. kedd
Zsóka Fogadója - Szentantalfa Fő út 33.
Tejszínes hús "Zsóka" módra
Szent-Balázs hegyi Furmint (Gergely Borház)

Augusztus 11. szerda
Theodora étterem és panzió - Zánka Hegyalja u. 14.
Sült csülök három gombás raguval egész főtt pirított burgonyával
Zánkai Cabernet-Sauvignon 2009 (Cse-Ki-Bor Bt.)

Augusztus 12. csütörtök
Fék Étterem - Balatonakali Pacsirta u. 1.
Kakaspörkölt zöldséges galuskával
Merlot-Zweigelt Rosé (Barátcsuha Borház)

Augusztus 13. péntek
Mákvirág Borház-vendéglő - Révfülöp, Petőfi S. u. 4.
Grillezett pulykamell juhtúróval töltött palacsintával, fokhagymás joghurt öntettel
Balatonfelvidéki Olaszrizling (Kál-vin Pincészet)

Augusztus 14. szombat
Molnár Családi Pince Szentantalfa, Balázs-hegy
Antalfai vaddisznópörkölt rozmaring ágacskával,
Zánkai Zweigelt Cseh Családi Borpince Szentantalfa,
Szent Balázs-hegy Csülkös marhapörkölt, Zánkai Cabernet Sauvignon 2009